Županijski stožer objavio popis mjesta osoba zaraženih koronavirusom

Županijski stožer objavio popis mjesta osoba zaraženih koronavirusom

U posljednja 24 sata na zadarskom području nema pozitivnih na koronavirus, tako da je i dalje broj oboljelih 77, izvijestio je u srijedu na konferenciji za novinare načelnik Stožera Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

– Jučer je bio zadnji dan kada su svi djelatnici Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu koji su se mogli zaraziti izašli iz samoizolacije. Svi su bili kontakti kontakata, a sad bismo već imali i njihove kontakte. Ubuduće ćemo dostavljati popis osoba po mjestu njihova boravka, rekao je epidemiolog zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić.

Najviše zaraženih je u Zadru – 31, slijedi Biograd sa 12 zaraženih, Benkovac sa šest, u Ražancu ih je pet, u Polači tri, po dvoje zaraženih evidentirano je u Kukljici, Kolanu, Pakoštanima, na Vrgadi, Svetom Filipu i Jakovu i Škabrnji, a po jedan u Preku, Bibinjama, Novigradu, Sukošanu i Turnju.

Epidemiolog Medić istaknuo je i da među oboljelima ima četvero djece mlađe dobi. U samoizolaciji je 985 osoba, a ta mjera prestala je za 1390 ljudi.

– Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar je devetero oboljelih, jedan pacijent je na respiratoru, a drugome se stanje stabiliziralo i skinut je s respiratora, kazao zamjenik ravnatelja zadarske bolnice Edi Karuc.

Zadarski županijski stožer dobio je upute Nacionalnog stožera Civilne zaštite o obveznom testiranju svih djelatnika domova za starije i nemoćne osobe koji rade u sedmodnevnim ili 14-dnevnim smjenama. S obzirom na to da se radi o velikoj brojci, oni će se u COVID ambulanti na Ravnicama testirati najvjerojatnije nakon 15 ili 16 sati.