Svim iznajmljivačima otpisuje se obveza plaćanja poreza na dohodak za drugi kvartal

Svim iznajmljivačima otpisuje se obveza plaćanja poreza na dohodak za drugi kvartal

Kao rezultat pregovora između Ministarstva turizma i Porezne uprave, a na inicijativu Zajednice obiteljskog turizma HGK, Porezna uprava donijela je odluku o otpisu plaćanja turističke pristojbe za drugo tromjesečje, bez obveze podnošenja posebnog zahtjeva, donosi portal hrturizam.hr.

Svim iznajmljivačima Porezna uprava, bez obveze podnošenja posebnog zahtjeva, otpisuje obvezu poreza koja se odnosi na drugo tromjesečje, koju bi bili dužni platiti do kraja drugog tromjesečja – 30. lipnja 2020. godine, objavila je Porezna uprava.

Ne treba se posebno prijavljivati, kao za prvo tromjesečje, nego se automatski svima otpisuju obveze poreza.

Iznajmljivači koji su podnijeli zahtjev za odgodom plaćanja poreza do 30. ožujka 2020., za obvezu koja je dospjela 31. ožujka 2020. ostvarili su pravo na odgodu plaćanja te obveze do 30. lipnja 2020. te se ona neće otpisati.

Naime, vezano uz prijavu za prvo tromjesečje ili prvi kvartal, na terenu je nastao problem kod predaje zahtjeva za prvo tromjesečje iznajmljivača. Prvi jer se čekalo s uplatama radi donošenja odluke o odgodi ili otpisu poreza te su imali rok od samo nekoliko dana za podnošenje zahtjeva, što veliki broj nije bio u mogućnosti digitalnim putem učiniti.

Zato je sada donesena odluka da se automatski, bez obveze podnošenja posebnog zahtjeva, otpisuje obveza plaćanja poreza.

Kako neslužbeno doznaje portal hrturizam.hr, za one iznajmljivače koji su već platiti ili su zakasnili s predajom zahtjeva za prvo tromjesečje, aktivno se radi da se i to nekako regulira u sljedećim danima.

Fotografija pixsell.hr