Stožer CZ Općine Preko: Samo o nama ovisi hoćemo li pobijediti epidemiju ili ne!

Stožer CZ Općine Preko: Samo o nama ovisi hoćemo li pobijediti epidemiju ili ne!

Stožer Civilne zaštitie Općine Preko još jednom upozorava na važnost pridržavanja mjera zabrana i ograničenja vezanih uz borbu protiv širenja zaraze koronavirusa.

Lijepo vrijeme i produženi vikend ne smiju nas izmamiti na otvoreno ili na putovanja jer na taj način možemo sebe i druge dovesti u opasnost. Molimo sve da i dalje budu disciplinirani i odgovorni te da ostanu doma.

Iako su uskrsni blagdani već započeli i pred nama je sam Uskrs kao najveći katolički blagdan, koji je, vjerujemo, svima itekako važan, pozivamo sve da ostanu odgovorni i savjesni te da ove godine Uskrs proslave u svojim domovima, bez okupljanja i posjećivanja obitelji, rodbine i prijatelja.

Uskrs je najljepše slaviti u krugu najuže obitelji, s onima s kojima i inače živimo u istom kućanstvu, a zahvaljujući modernoj tehnologiji, svim prijateljima i rođacima možemo čestitati pomoću raznih video-aplikacija, društvenih mreža ili, pak, običnih telefonskih poziva.

Koronavirus ne poznaje lijepo vrijeme, vikend ni blagdane, ali zato mi poznajemo zdrav razum, odgovornost i savjesnost te je samo na nama hoćemo li pobijediti epidemiju ili ne.

Nadamo se da će svi imati dovoljno razumijevanja, strpljenja i samodiscipline te da će i dalje poštivati sve mjere Nacionalnog stožera Civilne zaštite kako bi nam svima uskrsni blagdani protekli mirno i dostojanstveno.

Ostanimo doma i slavimo Isusovo uskrsnuće u svojim obiteljima koje su temelj života!

Neka nam Uskrs, kao blagdan nade, rađanja i novih početaka, bude nadahnuće za prevladavanje poteškoća u ovim teškim vremenima.

U nadi da će ova kušnja što prije proći, želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs i uskrsne blagdane!