Stožer CZ Općine Preko: Propusnice samo za hitne i nužne situacije

Stožer CZ Općine Preko: Propusnice samo za hitne i nužne situacije

Iako se od početka uvođenja propusnica za napuštanje mjesta prebivališta apelira na građane da ih traže samo u uistinu hitnim slučajevima, jučer ih je izdano 100.000.

Od toga su 70 posto poslodavci tražili za svoje zaposlenike, a 30 posto bilo je za građane, što je iznimno velika brojka.

U Stožer Civilne zaštite Općine Preko u proteklih tjedan dana stiglo je više od 200 zahtjeva za građane, što je, ocjenjuje općinski načelnik Jure Brižić, također iznad svih očekivanja, a vjerojatno i potreba.

-Unatoč svim upozorenjima da se ostane doma i da se propusnica traži jedino u nužnim situacijama, mnogi naši građani toga se ne pridržavaju. Razlozi zbog kojih žele putovati u Zadar nekad su i smiješni i apsurdni, pogotovo kad se uzme u obzir da propusnicu traže stariji ljudi koji bi prvi morali ostati doma jer su u rizičnoj skupini. Stoga još jednom molimo i apeliramo na sve, a posebno na starije, da ne izlazite van i da ne šalju neargumentirane zahtjeve za propusnice. Mjera nenapuštanja mjesta prebivališta donesena je s razlogom i propusnice bi se trebale tražiti i izdavati samo u nužnim situacijama, poručuje Brižić.

Sličan problem imaju svi gradski i općinski stožeri, a mnogi građani još uvijek nisu shvatili da mjesto prebivališta ne mogu napuštati bez opravdanog razloga i propusnica.

Ilustracije radi, samo je jučer sa 18 kontrolnih prometnih punktova na zadarskom području vraćeno 115 osoba bez valjanih propusnica.

Fotografija kastela.org