Zadarska županija: Četvero novozaraženih koronavirusom

Zadarska županija: Četvero novozaraženih koronavirusom

Na području Zadarske županije četvero je novozaraženih koronavirusom pa je tako ukupan broj registriranih u Općoj bolnici Zadar 39 osoba, od čega je 37 iz Zadarske, a dvoje iz Ličko-senjske županije, objavio je u srijedu na konferenciji za novinare u Zadru načelnik Stožera Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

– Od četiri nova pacijenta, troje je dovedeno u vezu s osobama iz Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu, a četvrta, mlađa osoba nije s biogradskog područja, kazao je epidemiolog zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić.

Prema dobnoj strukturi, od 20 do 35 godina je šestero oboljelih, od 35 do 50 godina tri osobe, a 15 pacijenata ubrajaju se u skupinu od 50 do 65 godina. Šestero je oboljelih u dobnoj skupini od 65 do 80 godina te petero iznad 80 godina. Ukupno je 74 posto pacijenata iz starijih dobnih skupina, dodao je Medić.

– Na COVID odjelu zadarske bolnice nalazi se 17 oboljelih, jedna pacijentica je u COVID jedinici intenzivnog liječenja i dalje je u teškom stanju. Dva su liječnika pozitivna na koronavirus, a još uvijek čekamo odluku za liječnicu, specijalizanticu pedijatrije, koja je imala dva negativna nalaza. Ukupno je 62 djelatnika zadarske bolnice u samoizolaciji, a danas očekujemo nalaze za 21 izuzet uzorak tijekom jučerašnjeg dana, rekao je ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Načelnik PU zadarske Anton Dražina izvijestio je da je u protekla 24 sata zabilježeno jedno kršenje samoizolacije, tri kršenja mjere zabrane okupljanja, a 67 osoba vraćeno je s blokadnih punktova zbog neispravnih propusnica.

Među 98 hrvatskih policajaca koji su u samoizolaciji, četvero je iz PU zadarske te jedan namještenik.

Trenutačno je na području Zadarske županije 656 osoba u samoizolaciji.