Preko sustava e-Građani dostupan sustav e-Propusnice

Preko sustava e-Građani dostupan sustav e-Propusnice

Od danas (srijeda, 1. travnja) u 16 sati preko sustava e-Građani mogu zatražiti izdavanje digitalnih e-propusnica, a sustav će provjeravati dostupnost svih podataka podnositelja zahtjeva.

Sustav e-Propusnica građanima omogućuje predaju zahtjeva za izdavanje propusnica prema poslodavcu, izabranom liječniku obiteljske medicine i nadležnom stožeru civilne zaštite.

Osnovni cilj sustava je stvaranje jedinstvenog mjesta za izdavanje propusnica, čime će se smanjiti mogućnost zlouporabe i učinkovitiji sustav kontrole izdanih propusnica.

Sustav će onemogućiti izdavanje e-propusnica osobama u samoizolaciji jer povezuje Ministarstvo unutarnjih poslova, Poreznu upravu, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, zdravstveni sustav i Stožer Civilne zaštite.

Izdane e-propusnice dostavit će se građanima elektroničkim putem u osobni korisnički pretinac, a po potrebi će se moći ispisati na pisaču. Također će se moći koristiti na mobitelu jer e-propusnica na sebi sadrži i QR kod. Stare propusnice vrijedit će barem do ponedjeljka, 6. travnja.

Ako netko treba tehničku ili korisničku podršku vezanu uz e-Propusnice, može kontaktirati:

e-pošta: epropusnice@uprava.gov.hr (0-24 h)
Telefon: 0800 8090 (od 8 do 17 sati)

Detaljnije o sustavu e-Propusnica pročitajte na LINKU

Fotografija stampar.hr