U Zadarskoj županiji sedam novih pozitivnih nalaza

U Zadarskoj županiji sedam novih pozitivnih nalaza

U Zadarskoj županiji od jučer je registrirano sedam novih pacijenata pozitivnih na koronavirus. Dvoje su iz Ličko-senjske županije, ali su testirani u Općoj bolnici Zadar, objavio je u utorak na redovitoj konferenciji za novinare u Zadru načelnik Stožera Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković.

Ukupan broj zaraženih koronavirusom na zadarskom području sada je 33 (bez ova dva pacijenta iz Ličko-senjske županije).

-Svih petero novooboljelih vezano je uz Specijalnu bolnicu za ortopediju u Biogradu, jedan liječnik, jedna pacijentica te tri osobe koje su bile njihovi kontakti. Od njih petero samo jedna osoba živi u Biogradu i nema lokalne transmisije u tome gradu pa tako ni potrebe za karantenu, kazao je epidemiolog zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo Alan Medić.

Jučer je u Zadru uzeto još 25 uzoraka za analizu, a ukupno dosad 218.

-Dvoje zaraženih s područja Ličko-senjske županije su bračni par, doputovali su avionom iz Turske. Oni su zatražili pomoć u našoj bolnici s obzirom na to da većina ljudi koja dolazi s Paga iz dijela Ličko-senjske županije i inače traži pomoć kod nas. Na COVID odjelu je 17 zaraženih, a pacijentica koja leži u COVID jedinici intenzivnog liječenja i dalje je u teškom stanju. U Općoj bolnici Zadar dva su pozitivna liječnika, a u samoizolaciji su 28 liječnika, 33 medicinske sestre i jedan nezdravstveni djelatnik, rekao je ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina.

Trenutačno je na zadarskom području 741 osoba u samoizolaciji, od jučer 56, a 983 izašle su iz samoizolacije.

PU zadarska u posljednja 24 sata evidentirala je dva kršenja samoizolacije, a s blokadnih punktova zbog nevaljalih propusnica vraćene su 93 osobe.