U Biogradu se zasad neće uvesti 14-dnevna karantena

U Biogradu se zasad neće uvesti 14-dnevna karantena

U Biogradu se zasad neće uvesti 14-dnevna karantena, priopćio je u četvrtak poslijepodne Stožer Civilne zaštite Zadarske županije.

„Nakon analize kontakata oboljelih djelatnika Specijalne ortopedske bolnice u Biogradu, ustanovili smo da većina djelatnika živi izvan grada Biograda, tek njih 12 u Biogradu od ukupno 87 kontakata koji su stavljeni u samoizolaciju. Ostali djelatnici, pacijenti i kontakti žive u drugim dijelovima Zadarske županije. Stožer Civilne zaštite Zadarske županije mišljenja je da uvođenje karantene u ovom trenutku za grad Biograd nema učinka za sprječavanje značajnog širenja epidemije koronavirisa“, navodi se u priopćenju koje potpisuje načelnik stožera Šime Vicković .

Ističe se da se i dalje preporučuju mjere samoizolacije za sve kontakte oboljelih iz Specijalne bolnice za ortopediju Biograd prema uputama koje su dobili od Službe epidemiologije zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo.
U Zadarskoj županiji trenutačno je devet osoba zaraženo koronavirusom, pet pacijenata smješteno je na COVID odjel u Općoj bolnici Zadar, više od 670 je u nadzoru samoizolacije, a od jučer do danas poslijepodne uzeti su uzorci za testiranje od 28 osoba za koje se čeka nalaz.

Fotografija Slobodna Dalmacija