U Zadru dva nova slučaja zaraze koronavirusom – ukupno ih je šest

U Zadru dva nova slučaja zaraze koronavirusom – ukupno ih je šest

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković potvrdio je u utorak na redovitoj konferenciji za novinare kako se broj oboljelih od koronavirusa na zadarskom području povećao za dvije osobe i sada ih je ukupno šest.

– Riječ je o dvojici starijih muškaraca. Jedan je bio u bliskom kontaktu s prvooboljelom djevojkom u Zadarskoj županiji, a drugi je imao kontakt sa zaraženim osobama u Dubrovniku, u zračnoj luci, gdje je broj zaraženih iznimno povećan, kazao je epidemiolog Alan Medić te naglasio da su svi kontakti zaraženih muškaraca stavljeni u samoizolaciju.

Na COVID odjelu u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je petero zaraženih, a jedan pacijent ima teže simptome, upalu pluća s izraženim respiratornim simptomima, kazao je ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina.

Jučer je u Zadru uzeto 18 uzoraka za testiranje, a većina su bili kontakti zaražene liječnice. U samoizolaciji je više od 600 osoba, a za 161 ukinute su propisane mjere samoizolacije. Epidemiolog Medić pozvao ih je na pojačan oprez.

– Oni se i dalje moraju pridržavati mjera opreza, održavati razmak od dva metra u zatvorenom prostoru i izbjegavati socijalne kontakte. Ponašajte se i dalje kao da ste bolesni, poručio je Medić.

Policijska uprava zadarska u posljednja 24 sata dobila je 17 dojava o kršenju samoizolacije, a utvrđena su tri kršenja.