Stožer Općine Preko: Budimo odgovorni i pridržavajmo se svih uputa, savjeta i odluka

Stožer Općine Preko: Budimo odgovorni i pridržavajmo se svih uputa, savjeta i odluka

Mjere zaštite i prevencije u borbi protiv epidemije koronavirusa moraju se nastaviti većim intenzitetom uz obavezno pridržavanje svih savjeta, uputa i odluka koje su donijeli nacionalni i županijski stožeri Civilne zaštite.

Zaključak je to današnjeg, posljednjeg sastanka Stožera Civilne zaštite Općine Preko.

– Pred nama je vikend, očekujemo da će mnogi naši mještani koji preko tjedna rade na kopnu doći na otok i zato je nužno još jednom naglasiti i ponoviti da se svi moramo ponašati odgovorno i pridržavati mjera Nacionalnog stožera Civilne zaštite. To se ponajprije odnosi na socijalne, odnosno fizičke kontakte. Nije vrijeme za masovna druženja, ni na otvorenom ni u zatvorenom prostoru. Neki ljudi, nažalost, ne shvaćaju ozbiljnost situacije i tako ugrožavaju sebe i druge. Zato još jednom molimo i apeliramo na sve stanovnike našeg otoka da pokažu odgovornost i poštuju preporuke stožera, ističe načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Dodaje da se intenzivno radi na organizaciji pomoći za starije sumještane koji žive sami i nemaju nikoga tko bi im pomogao u ovakvim situacijama. Brine se i o ostalim stvarima jer su sve općinske službe povezane i organizirane.

Posljednjih dana, kaže, puno se priča o strancima koji borave na otoku.

– Ako itko ima saznanja da su na otoku ljudi koji krše propisanu samoizolaciju, molim ih da to prijave policiji na broj 192. Lokalna samouprava ne zna kome je propisana samoizolacija i nema uvid u ta rješenja. Posebno apeliramo na stariju populaciju da se pridržavaju uputa o prevenciji širenja koronavirusa i očuvanju zdravlja, da ostaju u svojim kućama i što manje izlaze van te dolaze u kontakt s drugim osobama, poručuje.

Napominje kako je posve razumljiv strah koji je prisutan kod većine ljudi, ali isto tako smatra da ne treba stvarati i širiti paniku jer je situacija u Hrvatskoj pod kontrolom zahvaljujući svim nadležnim službama i institucijama.