Županijski stožer uputio smjernice za općine i gradove

Županijski stožer uputio smjernice za općine i gradove

Načelnik Stožera Civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković uputio je smjernice i preporuke vezane uz razvoj situacije oko koronavirusa COVID-19 svim stožerima Civilne zaštite na razini gradova i općina.

U smjernicama stoji da sukladno točki VI. Odluke o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, koju je donio Stožer civilne zaštite RH, trebaju osigurati provedbu i nadzor provođenja mjera iz navedene odluke kroz aktivaciju operativnih snaga sustava na njihovom području. One koji se ne pridržavaju odredba odluke trebaju prijaviti u Stožer Civilne zaštite Zadarske županije na daljnje postupanje.

Također trebaju osigurati prednost kod ulaska u prodavaonice djelatnicima Crvenog križa i članovima operativnih snaga sa njihovog područja, a koji će biti u odjeveni u svoje prepoznatljive uniforme (ako ih posjeduju). Na ovaj način ubrzat će se dostava namirnica starijim i bolesnim osobama kojima je zbog visine potencijalnog rizika preporučeno ostajanje u domovima.

Još jednom skrećemo pozornost na strogo pridržavanje svih preporuka, ističu iz stožera.

Nalazi na koronavirus koji su testirani tijekom jučerašnjeg dana (osim jednog, o čemu je javnost obaviještena) su negativni , a do ovoga trenutka s mogućim simptomima javilo se još pet osoba i njihovi uzorci su poslani na analizu.

Dvije zaražene osobe koje se nalaze u bolničkoj izolaciji su stabilno. Od početka epidemije u Zadru 19 je osoba testirano na koronavirus, a više od 400 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Za sve informacije možete se obratiti na mail: stozercz@zadarska-zupanija.hr i na tel: 023 350 318.