Broj 113 za informacije o koronavirusu, telefoni za psihosocijalnu podršku

Broj 113 za informacije o koronavirusu, telefoni za psihosocijalnu podršku

Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u srijedu da je aktiviran telefonski broj 113 na kojem građani mogu dobiti sve informacije vezano uz koronavirus, a na njihove upite će svakodnevno odgovarati epidemiolozi i drugi stručnjaci.

Ministarstvo poziva građane da se pridržavaju svih dosad donesenih mjera jer odgovornim ponašanjem može se smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Posebno se apelira da sve osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti ostanu u svojim kućanstvima i izlaze samo u slučaju nužde jer imaju veći rizik od razvoja težeg oblika koronavirusa.

Hrvatski crveni križ će koordinirati aktivnosti dostave temeljnih namirnica i lijekova osobama starije životne dobi.

Također, Hrvatski crveni križ otvorio je telefonske linije za pružanje psihosocijalne podrške osobama u samoizolaciji ili karanteni koje su otvorene 24 sata dnevno

U koordinaciji s Gradom Zadrom, Društvo Crvenog križa Zadarske županije aktiviralo je mobilni broj 099 842 3324 za pružanje psihosocijalne potpore osobama u samoizolaciji. Broj je aktivan od 10 do 18 sati svakoga dana uključujući i subotu i nedjelju.

Na isti broj Gradskog društvo Crvenog križa Zadar pruža usluge dostave namirnica i lijekova na području grada Zadra, a preostali dio Zadarske županije pokrivaju lokalna društva Crvenog križa Biograd, Benkovac, Obrovac, Gračac i Pag.

Broj je aktivan od 10 do 18 sati svakoga dana uključujući i subotu i nedjelju.

Ostali važni brojevi na kojima građani mogu dobiti odgovore na pitanja vezano uz koronavirus dostupni su na mrežnoj stranici www.koronavirus.hr

Fotografija pixsell.hr