Brižić: Apeliramo na sve, a posebno na starije osobe i turiste, da se ponašaju odgovorno!

Brižić: Apeliramo na sve, a posebno na starije osobe i turiste, da se ponašaju odgovorno!

U povodu epidemije koronavirusa, u utorak poslijepodne sastao se Stožer Civilne zaštite Općine Preko.

– Tema sastanka bile su mjere koje je potrebno poduzeti u slučaju većeg širenja epidemije s naglaskom na pomoć osobama starijima od 65 godina koje su same i nemaju nikoga tko bi im pomogao u ovakvim situacijama. Donesena je odluka da će svi mjesni odbori odraditi dio zadaće, kao i djelatnici općinskih komunalnih tvrtki. Primarni nam je zadatak pratiti upute nacionalnog i županijskog stožera Civilne zaštite te ćemo se sukladno tome ponašati i spuštati zadaće na ostale razine, kazao je Karlo Novoselić, načelnik Stožera Civilne zaštite Općine Preko.

Načelnik Općine Preko Jure Brižić dodao je kako se apelira na javnost da prati i poštuje upute Stožera Civilne zaštite na svim razinama.

– Posebno apeliramo i molimo stariju populaciju da se pridržavaju uputa o prevenciji širenja koronavirusa i očuvanju zdravlja, da ostaju u svojim kućama i što manje izlaze van te dolaze u kontakt s drugim osobama. Apeliramo i na sve turiste koji se nalaze na području naše općine da poštuju rješenja o samoizolaciji koja su dobili prilikom ulaska u RH te da ostanu u izolaciji do isteka propisanih 14 dana. Pozivamo sve stanovnike, a naročito mlade, da se ponašaju odgovorno i da što više izbjegavaju socijalni kontakt i veća okupljanja kako bi se maksimalno smanjio rizik širenja koronavirusa.
Protuepidemijske mjere koje su donesene, a koje se tiču ograničenja rada trgovina, prekidu rada ugostiteljskih objekata i uslužnih djelatnosti te ostalih društvenih objekata u kojima se okuplja veći broj ljudi, svakako će pridonijeti suzbijanju daljnjeg širenja epidemije, ističe načelnik Brižić.

Napominje kako je posve razumljiv strah koji je prisutan kod većine ljudi, ali isto tako smatra da ne treba stvarati i širiti paniku jer je situacija u Hrvatskoj pod kontrolom zahvaljujući svim nadležnim službama i institucijama.

O daljnjim koracima i mjerama javnost će biti pravodobno obaviještena te pozivamo sve da se informiraju, prate upute i ponašaju odgovorno prema sebi i drugima.