Boduli se organizirali i na društvenim mrežama osnovali grupu Otoci – Jedni za druge

Boduli se organizirali i na društvenim mrežama osnovali grupu Otoci – Jedni za druge

U želji da pomogne, organizira i iskaže solidarnost među otočanima, Julija Radović Longin iz Tkona pokrenula je na Facebooku grupu Otok Pašman – Jedni za druge.

– U samo nekoliko sati, grupa je izazvala veliko zanimanje mojih Pašmanaca, javljali su se i prijatelji s drugih otoka pa smo je preimenovali u Otoci – Jedni za druge. Cilj je grupe pomoći prije svega starijim osobama na otocima kojima i inače nije jednostavno obavljati svakodnevne poslove, a pogotovo sada u ovoj kriznoj situaciji zbog epidemije koronavirusa jer su oni, kao što znamo, najugroženiji. Ljudi vole pomoći jedni drugima, nije im teško nešto donijeti, hranu ili lijekove, biti na raspolaganju u slobodno vrijeme. Kod nas na Pašmanu sve je u redu, trajekti plove normalno, vidimo da su Jadrolinijini djelatnici spremni, nose maske, pridržavaju se uputa Civilne zaštite, kaže Julija Radović Longin i poziva sve ljude dobra srca da pomognu svojim susjedima, da pitaju starije treba li im što, da, općenito, paze jedni na druge.

Napominje i da je grupa otvorena svim otočanima i prijateljima otoka koji su voljni pomoći jedni drugima, a posebno starijima i bolesnima. U grupi nije dopušteno vrijeđanje po bilo kojoj osnovi ni širenje mržnje. Tema je – pomozimo jedni drugima!

A starije otočane moli da se ne izlažu riziku, da ostanu doma i zamole mlađe da im pomognu ako im bilo što treba.

Fotografija Khadeeja Yasser/Unsplash