Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je raspored nastave na daljinu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je raspored nastave na daljinu

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je na svojoj mrežnoj stranici raspored nastave na daljinu te linkove preko koji učenici mogu pratiti predviđeno nastavno gradivo.

U suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima organizirat će svaki dan, od ponedjeljka 16. ožujka, u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem.

Nastava za prvašiće počinje u 8 sati ujutro, za druge razrede u deset sati, za treće u 13, a za četvrte razrede u 16 sati.

Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) i srednjoškolci će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.

Sadržaji za pete razrede emitiraju se od 8 do 9.30 sati, i to matematika, hrvatski, priroda, engleski i njemački. Šesti razredi od 9.30 do 10.45 mogu pratiti sadržaje iz povijesti, matematike, prirode, engleskoga i njemačkog.

Nastava za sedme razrede na programu je od 10.45 do 11.50, a emitiraju se sadržaji iz matematike, hrvatske, biologije i zemljopisa. Za osmaše TV-škola počinje u 11.50, a završava u 12.45, a moći će pratiti hrvatski, matematiku, biologiju, engleski i njemački.

Maturanti na Sportskoj televiziji mogu pratiti sadržaje iz matematike, hrvatskoga, zemljopisa, engleskoga i njemačkog, i to od 12.45 do 14 sati. Na poveznicama na stranicama ministarstva može se vidjeti i koji su točno sadržaji dostupni za koje razrede.

Fotografija pxhere