Novi natječaj UNIQA osiguranja za projekte za dobrobit djece

Novi natječaj UNIQA osiguranja za projekte za dobrobit djece

UNIQA osiguranje raspisala je natječaj za donacije u 2020. godini na koji se mogu prijaviti osnovne i srednje škole, udruge koje provode projekte za djecu i mlade, studentske udruge, ustanove koje skrbe o djeci i mladima.

Na natječaj za dodjelu donacija u 2020. godini mogu se prijaviti neprofitne organizacije isključivo s projektima za dobrobit djece.

Projekti se mogu provoditi uz korištenje svih djeci i mladima dostupnih i raspoloživih resursa – od nabave ili izrade potrebnih „pomagala“, radionica i edukacija, provođenja istraživanja i anketa do korištenja digitalnih tehnologija.

Projekti se tematski mogu vezati uz:

  • Obrazovanje: ideje za unapređenje učenja, stjecanja i prenošenja znanja (uz pomoć svih raspoloživih sredstava, od prostornih do angažmana osoba, tehnika, korištenja tiskanih materijala i sredstava do digitalnih tehnologija); promicanje medijske ili financijske pismenosti, likovnog i pisanog stvaralaštva i sl.
  • Zdrav život i kvalitetno provođenje slobodnog vremena: ideje za uvođenje zdravih navika u svakodnevan život djece i mladih; od sportskih i rekreativnih aktivnosti do aktivnosti vezanih uz zaštitu i očuvanje okoliša, prevenciju nasilja, mentalno zdravlje, boravak u prirodi, zdravu prehranu… (isključeno je financiranje natjecanja i opreme za opremanje sportskih klubova i udruga)
  • Istraživanja: ideja za provođenjem istraživanja koje bi svojim zaključcima i preporukama pridonijelo boljem razumijevanju bilo koje relevantne problematike koja se tiče djece i mladih u Hrvatskoj, te poboljšanju njihovih mogućnosti ili uvjeta života
  • Inovaciju: ideje o izradi kreativnih ili tehničkih predmeta/pomagala; čijom bi se primjenom poboljšala organizacija ili proces, ovisno o području primjene

Sve pojedinosti, uvjeti i pravila natječaja objavljeni su na mrežnoj stranici UNIQA osiguranja.