Za samozapošljavanje potpore do 71.000 kuna

Za samozapošljavanje potpore do 71.000 kuna

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA objavila je javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti u svrhu samozapošljavanja.

Predmet poziva je dodjela potpora za samozapošljavanje kao jedna od aktivnosti u sklopu provedbe projekta SOS – Surađuj i ostvari sebe. Potpore za samozapošljavanje dodjeljuju se u pojedinačnom iznosu do najviše 71.000 kuna, a raspoloživo je ukupno više od 547.000 kuna.

Korisnici potpora mogu biti nezaposleni pripadnici ranjivih skupina prema Strategiji razvoja ljudskih potencijala Zadarske županije za razdoblje 2014.-2020. godine, a koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • imaju prebivalište na području Zadarske županije
  • budući obrt/trgovačko društvo ima sjedište na području Zadarske županije

Ranjive skupine su: dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina koji su nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 29 godina koje su nezaposlene iznad 12 mjeseci), žene, mladi (od 15 do 29 godina), hrvatski branitelji, 
članovi obitelji stradalnika/ca Domovinskog rata, djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida, djeca dragovoljaca Domovinskog rata, osobe s invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina, osobe od 50 godina i starije, ostale ranjive skupine.

Za osobe koje su zainteresirane za sudjelovanje u ovom programu, Agencija ZADRA NOVA osigurava konzultacije koje će se održati 11. i 16. ožujka u 10 sati u prostorijama agencije, tako da zainteresirani mogu na jednome mjestu dobiti sve relevantne informacije o aktivnostima vezanima uz realizaciju poduzetničke ideje. Broj polaznika je ograničen, a prijavljuje se putem poveznice.

Zahtjev za dodjelu potpore predaje se u zatvorenom paketu/omotnici, isključivo preporučenom poštanskom pošiljkom ili osobnom dostavom na adresu: Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Put Murvice 14, 23000 Zadar.

Zaprimanje zahtjeva za dodjelu potpora dozvoljeno je najkasnije do 20. ožujka 2020. godine do 15 sati bez obzira na način dostave.

Poziv je objavljen na mrežnim stranicama Agencije ZADRA NOVA i tu možete pronaći uvjete i prateću dokumentaciju.

Projekt SOS – Surađuj i ostvari sebe, provodi Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA u partnerstvu sa Zadarskom županijom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Projekt SOS je u 100% iznosu financiran iz „Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020″ Europskog socijalnog fonda kroz natječaj „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III”, ukupna vrijednost mu je 1,925.833,68 kuna.