Škraping odgođen zbog koronavirusa

Škraping odgođen zbog koronavirusa

Organizatori Škrapinga obavijestili su natjecatelje o odgodi utrke zbog koronavirusa.

– Škraping je trenutno jedan od tri eventa koji se odgađa u narednom razdoblju na prostoru Zadarske županije. Novi datum će biti objavljen naknadno. Svi prijavljeni natjecatelji će dobiti službenu obavijest s uputama o postupanju. Žao nam je zbog ove vijesti, no učinili smo sve u našoj moći da se Škraping održi u subotu i uz sve zaštitne mjere prevencije od daljnjeg širenja virusa – objavili su na službenoj Facebook stranici organizatori iz Općine Tkon i lokalnog poduzeća Orlić.

Iz Stožera za civilnu zaštitu Zadarske županije ističu kažu kako je preporuka o odgodi donesena za još dvije sportske manifestacije – Dugi otok trail 2020, zakazan za sljedeći vikend, te Svjetsko školsko košarkaško prvenstvo za osnovne škole koje bi se u organizaciji HŠSS-a trebalo odvijati od 15. do 22. ožujka u Zadru.

Iz Stožera objašnjavaju kako su preporuke donesene u suglasnosti s Hrvatskom zavodom za javno zdravstvo i nacionalnim Stožerom, a zbog međunarodnog karaktera tih manifestacija, odnosno najavljenih dolazaka iz okolnih zemalja koje se bore s pojavom koronavirusa.

– Prema trenutno dostupnim epidemiološkim podacima virus se uglavnom prenosi kapljičnim putem (tj. bliskim socijalnim kontaktom). Osjećamo obvezu da ovom mjerom prevencije smanjimo rizik unošenja i širenja bolesti na našu populaciju. S obzirom na broj natjecatelja i gostiju koji će biti prisutni u velikom broju na malom prostoru, rizik od prijenosa ove infekcije (ukoliko bude i jedan obolio) značajno raste. Vjerujemo da će se situacija kroz neko vrijeme stabilizirati, te prateći povoljnu epidemiološku situaciju i upute, bit će dogovoreni novi termini za održavanje gore navedenih manifestacija. Pravilno planiranje događaja, učinkovita prevencija i informiranje osigurat će zdravlje posjetitelja i svih naših građana – navodi se u zaključku Stožera za civilnu zaštitu Zadarske županije.