Veterani Otoka Ugljana treći na Zadar Mastersu

Veterani Otoka Ugljana treći na Zadar Mastersu

Momčad veterana Otoka Ugljana osvojila je treće mjesto na turniru košarkaških veterana Zadar Masters 2020. Otočani su broncu osvojili u kategoriji 50 + nakon što su u susretu za treće mjesto sa 63-54 nadigrali momčad šibenskog Galeba.

– Odličan nastup i osvojeno treće mjesto na Masters Zadar 2020. U borbi za medalju pao moćan Galeb iz Šibenika. Sad bacamo snage na novu pjesmu – poručili su na svojoj facebook stranici  veterani KK Otok Ugljan, poznati i kao klapa Basket.

U kategoriji 50+ slavila je ekipa MORH-a koja je u finalu nadigrala zagrebački Fortunal 43-34. Najbolji strijelac (90 poena) i najbolji igrač turnira je košarkaš preških korijena, Davor Marcelić, (MORH) koji je s turnira veterana otišao dva ekipna zlata i dvije pojedinačne nagrade. Naime, Marcelić je bio i dio ekipe MORH-a koja je slavila u kategoriji 45+. 

Pobjednik je Zadar Mastersa 2020 u kategoriji 45+ je ekipa MORH-a, pobjednik kategorije 55+ je Slovenija 55, a u najmlađoj kategoriji 35+/45+ slavila je momčad Veterani Puntamike 35+.