Stižu dodatne meteo-postaje, jedna i na otok Ugljan

Stižu dodatne meteo-postaje, jedna i na otok Ugljan

Uspostavljena mreža od deset meteo-stanica kupljenih kroz projekt PESCAR, u 2020. bit će „ojačana“ za dodatne meteo-postaje, izvijestili su iz Zadarske županije.

Meteo-stanice (koje prate klimatske parametre u poljoprivredi) do kraja veljače bit će raspoređene u svim dijelovima Zadarske županije, i to na sljedećim lokacijama: Ugljan, Pag, Žman, Ninski Stanovi, Petrčane, Murvica Gornja, Grgurice, Baštica Donja, Baštica Kašić, Smilčić, Gračac, Nadin, Jankolovica, Korlat, Lišane Ostrovičke i Stankovci.

Projekt PESCAR – Pesticide Control and Reduction financiran iz Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. -2020. završio je s provedbom 31. prosinca 2019. godine, ali  usvojenu pozitivnu praksu nastavlja Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj Zadarske županije.

U suradnji s doc.dr.sc. Josipom Ražovom uskoro će se nastaviti s objavom preporuka o zaštiti bilja za poljoprivredne proizvođače Zadarske županije kao i protekle dvije godine. Preporuke će biti dostupne na mrežnoj stranici stranici PESCAR kao i u Viber grupi: Agro preporuke ZD Županija.