Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Za edukacije djelatnika koji rade s ovisnicima PB Ugljan dobila 609.446 kn

Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan doc.dr.sc. Mladen Mavar potpisao je u Ministarstvu zdravstva ugovor o dodjeli bespovratnih 609.446 kuna za provedbu projekta “Kompetentan djelatnik na putu izlaska iz ovisnosti o alkoholu”.

Riječ je o trilateralnom ugovoru između PB Ugljan, Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a cilj je projekta unaprijediti znanja i vještine zdravstvenih djelatnika i zaposlenika Psihijatrijske bolnice Ugljan kako bi se promoviralo mentalno zdravlje te preveniralo ovisnosti o alkoholu.

Projektom će se osigurati uže usmjerene edukacije za djelatnike koji rade s ovisnicima dok će se na okruglom stolu okupiti stručnjaci iz više različitih područja djelovanja na smanjenju konzumiranja alkohola te suzbijanja posljedica od konzumiranja.

Osim PB Ugljan, bespovratna sredstva u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Zadarske županije dobio je i Zavod za javno zdravstvo Zadar za projekt Moje zdravo dijete, u sklopu kojega će se rješavati problem prehrane, odnosno pretilosti djece koji je u alarmantnom porastu u Hrvatskoj i svijetu. Za provedbu projekta odobreno je 972.719 kuna.

Zavod će biti partner i na projektu Poliklinike LACRIMA koja je dobila 904.441 kuna zaVažnost prevencije glaukoma. Projekt je usmjeren na unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova Zadarske županije u promociji zdravlja i prevenciji glaukoma.