Tkon: Na Sajmu otočnih proizvoda više od 40 izlagača

Tkon: Na Sajmu otočnih proizvoda više od 40 izlagača

Jedanaesti Sajam otočnih proizvoda, koji će se po jedanaesti put organizirati u sklopu Škrapinga, održat će se od 6. do 8. ožujka u Škraping centru u Tkonu.

Sajam počinje u petak, 6. ožujka u 10 sati, ali svečano otvorenje bit će u subotu, 7. ožujka, u 10.10 sati uz nastup KUU Kunjka i Klape Školji.  iz Tkona. U nedjelju, 8. ožujka sajam će biti otvoren od 8 do 13 sati.

Cilj organizacije sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod, a i sama utrka Škraping od 2010. godine nosi oznaku HOP kao nematerijalni proizvod.

Na Sajmu otočnih proizvoda nastupiti će više od 40 otočnih izlagača s proizvodima oznake Hrvatski otočni proizvod.

Rok za prijavu na sajam je do 18. veljače, odnosno do popunjenja svih mjesta. Iznos donacije za sajam je 70 kuna po izlagaču, a donacija se uplaćuje na IBAN račun „Turističke zajednice općine Tkon“ br: HR02 24070001100570747 s pozivom na broj vaš OIB, opis plaćanja: Donacija za SajamTkon + ime i prezime. Rok za plaćanje donacije je 20.  veljače, što je i potvrda za sudjelovanje na sajmu.

Svečano proglašenje pobjednika Škrapinga održat će se 7.  ožujka u restoranu Sovinje u 19 sati, a od 19.30 do 20 sati bit će svečana dodjela diploma za najbolji proizvod Sajma otočnih proizvoda u Tkonu i podjela zahvalnica svim sudionicima sajma.

Za izlagače sajma u subotu, 7.  ožujka od 20 sati bit će organizirana zajednička večera uz nastup KUU Kunjka iz Tkona i glazbenog dua, u restoranu Đardin u Tkonu.

U nedjelju, 8. ožujka u Škraping centru Tkonu Ljubica Ajduković Ugarković održat će predavanje  o Hrvatskom otočnom proizvodu. Istog dana od 9.30 do 10.30 Ljiljana Jakovljev iz KUU Kunjka održat će u Škraping centru radionicu izrade zalistavaca, a Jadran Lukačić radionicu pletenja sprte.

Od 12 do 13 sati bit će organiziran i posjet Poljoprivredenom gospodarstvu Lanđin i Rozalindi Banić u Kraju.

Smještaj je organiziran na području Tkona, a cijena je 100 kuna osoba/noćenje. Također, organiziran je prijevoz autobusom na relaciji Zagreb – Tkon – Zagreb, a više informacija o prijevozu može se pronaći na mrežnoj stranici Škrapinga.

Plovidbeni red na liniji Biograd – Tkon – Biograd može se pronaći na mrežnoj stranici Jadrolinije

Organizatori Sajma otočnih proizvoda  su Orlić d.o.o., TZ Općine Tkon i Općina Tkon, a pokrovitelji Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU te Klaster Hrvatski otočni proizvod.