Za Škraping stiglo više od 450 prijava, najviše za kategoriju Active

Za Škraping stiglo više od 450 prijava, najviše za kategoriju Active

Do 15. izdanja međunarodne sportsko-turističke manifestacije Škraping, koja će se održati 7. ožujka u Tkonu, ostalo je 30-ak dana, a trenutačno je prijavljeno 455 natjecatelja iz Slovenije, Mađarske, Austrije i Hrvatske.

Utrka će biti popraćena zanimljivim događanjima, edukativnim predavanjima, radionicama, izložbama i predstavama, a Stipe Božić, poznati hrvatski alpinist, ujedno i sportski direktor Škrapinga, predstavit će svoju knjigu „San o Everestu“.

Tema ovogodišnjeg Škrapinga je zaštita mora od onečišćenja te će se uz slogan Keep the sea plastic free održati i čišćenje okoliša i podmorja otoka Pašmana u suradnji s Ronilačkim klubom Sv. Roko iz Bibinja i volonterima.

Jedan od najpopularnijih pratećih programa je Sajam otočnih proizvoda, koji će se održati od 6. do 8.  ožujka u Škraping centru u Tkonu, a očekuje se dolazak više od 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka. Proizvodi koje će posjetitelji moći kupiti na sajmu označeni su prestižnom oznakom kvalitete Hrvatski otočni proizvod.

Dan nakon utrke, u nedjelju, 8. ožujka održat će se Škrapić u organizaciji Dječjeg vrtića Ćok iz Tkona, koji ove godine nosi naziv Zeleni Škrapić, a djeca će u sklopu programa posjetiti Samostan Sv. Kuzme i Damjana te imati prigodni piknik. Na Škrapiću se očekuje sudjelovanje 150 mališana iz 10 vrtića Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Prijave na utrku Škraping bit će otvorene do petka, 28. veljače godine do 12 sati, a svi detalji raspisa utrke i programa manifestacije mogu se pronaći na mrežnoj stranici Škrapinga.