DVD Preko dobilo dvije digitalne radio-stanice nove generacije

DVD Preko dobilo dvije digitalne radio-stanice nove generacije

U sklopu redovitih priprema za nadolazeću protupožarnu sezonu, DVD Preko danas su posjetili predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Željko Šoša i zapovjednik VZZŽ Boris Jović.

Na radnom sastanku koji se održao u urednu načelnika Općine Preko Jure Brižića, bilo je riječi o opremljenosti  DVD-a Preko te o novoj organizacijskoj strukturi i preustroju Hrvatske vatrogasne zajednice u državnu upravnu organizaciju – Središnji državni ured nadležan za vatrogastvo.

– Naša dobra opremljenost pojačana je i dvjema digitalnim radio-stanicama koje su nam donijeli županijski vatrogasni čelnici, a riječ je o uređajima koji će se početi koristiti za mjesec dana u novom sustavu, odnosno na zajedničkom kanalu policije i vatrogasaca. Digitalni radio-uređaji nude mnoge prednosti u odnosu na analogne, uključujući bolju kvalitetu zvuka, pokrivanje signalom na većem području, veću zaštitu privatnosti te dulje trajanje baterije. Predsjednik Željko Šoša pozvao nas je da uvijek kad je velika akcija kontaktiramo središnjicu jer je bolje da se na vrijeme zove pomoć nego da bude nepredviđenih problema, istaknuo je zapovjednik DVD-a Preko Božidar Ivanov.

U prošloj godini DVD Preko imao je 44 intervencije, najviše požara, ali bilo je i prometnih nesreća u kojima su pomagali, uklanjanja drveća i ispumpavanja obiteljskih i komunalnih objekata nakon obilnih kiša.

U sustavu DVD-a Preko angažirani su i radnici iz dviju općinskih komunalnih tvrtki, svi imaju položene vatrogasne ispite, a trenutačno ih je na raspolaganju dvadesetak.

Ove godine imali su već četiri intervencije pa Ivanov poziva na oprez pri spaljivanju korova, odnosno paljenju vatre na otvorenom.

Nakon Preka, čelnici Vatrogasne zajednice Zadarske županije posjetili su Kali i Kukljicu.