Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Božićnim turnirom NŠK Sv. Mihovil zaključio uspješnu godinu

Božićnim turnirom mlađih uzrasta i domjenkom seniora, NŠK Sv. Mihovil zaključio je još jednu uspješnu godinu  koja će u sjećanju ostati ponajviše po postavljanju reflektora na igralište u Sutomišćci, što je klub financirao uz pomoć bivših igrača, donatora i Općine Preko.

– Osim refelktora, valja izdvojiti i organizaciju Jako dobrog turnira za mlađe pionire koji se održao u Sutomišćici, zatim Coerver kamp, u kojemu je 50 djece iz Zagreba tjedan dana boravilo u hotelu Ugljan svakodnevno trenirajući u Sutomišćici, zatim donacije sportskih rekvizita svim vrtićima na Ugljanu i Pašmanu i nakon dugo godina organizacija tradicionalnog Kupa otoka te ulaganja u infrastrukturu i opremu igrališta, navodi trener Krešimir Jaklin.

Osim toga, dodaje, treba istaknuti da su svi uzrasti u 2019. godini odigrali više od 150 prvenstvenih utakmica, što iziskuje goleme troškove.

– Za nadolazeću 2020. godinu imamo nekoliko ciljeva, a među prioritetima su postavljanje tribine na našem igralištu i pokretanje aktivnosti vezanih uz gradnju novog stadiona, napominje Jaklin te zahvaljuje otočnim općinama na financijskoj podršci, sponzorima Sonik d.o.o, Jako d.o.o, Raiffeisenbank, Bodulo nekretnine, Turisthotel d.d. i drugima koji su pomagali, ali su željeli ostati anonimni, i portalima Sport 023, Naši školji i Zadarskom listu te ostalim medijima koji redovito prate otočni klub.

NŠK Sv. Mihovil trenutačno okuplja oko 140 djece i mladih te se natječe s ukupno šest uzrasnih kategorija. Treninzi se odvijaju na igralištu u Sutomišćici i dvoranama u Preku i Neviđanima, a od sljedećeg ljeta klub će nastupati sa sedmom kategorijom jer je u planu osnivanje kategorije kadeta, tj. dječaka od 14 do 16 godina.