Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Kali: U Narodnoj knjižnici 3D printerom izradili čestitke i igračke

Uoči Božića, za većinu najljepšeg blagdana u godini, Narodna knjižnica Kali utorkom i četvrtkom, od 16.30 do 17.30, organizira radionice izrade božićnih ukrasa.

-Uz prigodne pjesme i čitanje božićnih priča, želimo da djeca uživaju u blagdanskom ugođaju! Na kraju godine održat će se susret s najčitateljima i najkorisnicima knjižnice jer želimo nagraditi korisnike koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini posudili, pročitali ili odslušali najveći broj knjiga ili neki drugi od medija koji se mogu posuditi u knjižnici. Nagrade će se uručiti u nekoliko kategorija: najčitatelj u kategoriji djeca rane dobi do sedam godina, u kategoriji djece osnovnoškolske dobi, do 13 godina, u kategoriji mladi do 15 godina te u kategoriji odraslih, najavljuje ravnateljica knjižnice Tomislava Radović.

Podsjeća i da je Narodna knjižnica na Trgu branitelja u Kalima u sklopu adventskih događanja imala štand s čestitkama i 3D igračkama izrađenima 3D printerom.

Čestitke su radila djeca, a mještani koji su ih kupili odmah su ih ispunili lijepim željama i ubacili u kutiju, a za sve ostalo pobrinula se knjižnica. Sav zarađen novac na štandu i dobrotvorni prilozi korist će se za kupnju dječijih slikovnica.