“Iška kraljica” odgađa se za sredinu ili kraj siječnja

“Iška kraljica” odgađa se za sredinu ili kraj siječnja

Skijaška utrka “Iška kraljica”, koja se trebala održati 21. prosinca, odgađa se za sredinu ili kraj siječnja, izvijestili su danas na konferenciji za novinare u Zadru organizatori.

– Skijaška natjecanja odgađaju se ne samo na Ižu, nego i u Mariboru, Kranjskoj gori, Zagrebu. Nažalost, koliko god se trudili i tražili ga po Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini, snijeg nismo mogli pronaći. Možda je tako i bolje, jer su za vikend predviđeni jugo i kiša pa je pitanje u kakvim bi se uvjetima utrka održala, rekao je predsjednik Mjesnog odbora Veli Iž Siniša Kulišić.

Istaknuo je kako je utrka od početne zafrkancije poprimila ozbiljne razmjere, pa je otok Iž u Sloveniji poznat prvenstveno po svom skijaškom natjecanju. I skupina Mađara najavila je dolazak na ovogodišnje izdanje.

– Utrka će se s istim programom održati u siječnju jer sada snijega nema ni za lik, ni u bližem ni u daljem okruženju. To je viša sila! Program ostaje kakav je bio, možda nam čak i neka nova ideja padne na pamet, dodao je Borut Gatara, voditelj organizacije.

U novom terminu održat će se i dječja utrka, a publiku i navijače zabavljat će Mario Petreković i bend Showtime.

Fotografija jutarnji.hr