Maslinari, prijavite ulja na 5. Festival maslina u Zagrebu!

Maslinari, prijavite ulja na 5. Festival maslina u Zagrebu!

Petu godinu zaredom, Zagrebački maslinarski institut, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Upravom za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, organizira Festival maslina u Zagrebu.

Ovoga puta festival će se održati u Kristalnoj dvorani hotela The Westin, 22. i 23. veljače 2020. godine pod sloganom “Maslina u srcu Zagreba”.

Festival će, kao i dosad, ponuditi  široku paletu događanja i proizvoda, a organizatori pozivaju maslinare da pošalju ulja na ocjenjivanje i okite se priznanjima i medaljama na svečanoj večeri 21. veljače 2020. godine u Kristalnoj dvorani hotela The Westin.

Općina Preko dosad je na zagrebačkom festivalu tri puta sudjelovala kao izlagač, a naši maslinari Vojko Škopić, Šime Marcelić i Nikša Ivanac osvojili su zlatne i srebrne medalje.

Kemijsku analizu i organoleptičko (senzorsko) ocjenjivanje ulja provest će Udruga senzorskih analitičara OLEA iz Zadra čiji su ocjenjivači stručno osposobljeni kušači maslinova ulja.

Ulje (s prijavnicom i uplatnicom) moći će se predati na štandu Zagrebačkog maslinarskog instituta 14. prosinca na 9. Manifestaciji Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji u Vodicama.

Prijavnica za sudjelovanje na natjecanje može se preuzeti na mrežnoj stranici Zagrebačkog maslinarskog instituta