Poziv iznajmljivačima za ulazak u klub kvalitete “Welcome”

Poziv iznajmljivačima za ulazak u klub kvalitete “Welcome”

Turistička zajednica Zadarske županije pokrenula je  7. javni poziv za ulazak u klub kvalitete “Welcome”.

Projekt se provodi od 2015. godine, a riječ je o označavanju kvalitete (labelling) u obiteljskom smještaju pod marketinškim imenom„Welcome“, odnosno o skupini standarda i mjerila kojima se želi stvoriti nova osnova za povezivanje nositelja obiteljskog smještaja, o nadopuni postojećeg sustava kategorizacije s ciljem povećanja konkurentnosti i razine kvalitete apartmana, soba i kuća koje se privatno iznajmljuju.

S obzirom na to da u našoj regiji imamo velik broj obiteljskog smještaja koji zaslužuje ulazak u klub kvalitete, TZ Zadarske županije poziva sve privatne iznajmljivače koji ispunjavaju kriterije propisane Pravilnikom da se prijave s propisanom dokumentacijom do 28. studenoga 2019. godine u svoju lokalnu turističku zajednicu i postanu članovi kluba kvalitete „Welcome“ te time ostvare dodatnu promidžbu.

Pozivaju nove i postojeće članove kluba “Welcome” da obrate pozornost na posebne uvjete za ulazak u podbrendove: City, Rural, Family i Bike. Tržišni potencijal specijaliziranih smještajnih kapaciteta u svijetu vrlo je ozbiljan, a potražnja iz godine u godinu raste. Ovakva ponuda do sada nije posebno isticana, a gosti oskudijevaju informacijama gdje pronaći te dijelove ponude s dodanom vrijednošću, a upravo pružanje takvih informacija i jest cilj projekta „Welcome“.

WELCOME RURAL

Označava boravak u obnovljenim tradicionalnim kućama za odmor u seoskom okruženju s dodatnim uslugama/vrijednošću.

WELCOME CITY

Označava boravak u smještajnim objektima u starim gradskim urbanim jezgrama.

WELCOME FAMILY

Odnosi se na smještaj u objektima orijentiranim na segment obitelji s djecom do 12 godina.

WELCOME BIKE (dio ZADAR BIKE MAGIC projekta)

Smještaj s osnovnim infrastrukturnim standardima za ciklo-turiste.