Na Sajmu Hrvatskog otočnog proizvoda u Zagrebu 30 izlagača

Na Sajmu Hrvatskog otočnog proizvoda u Zagrebu 30 izlagača

U sklopu nadolazećeg tradicionalnog Sajma Hrvatskog otočnog proizvoda u Zagrebu, koji će se održati od 14. do 24. studenoga na Trgu Bana Jelačića, Udruga poslovni Klaster Hrvatski otočni proizvod pokreće kampanju pod nazivom “Poklonite Hrvatski otočni proizvod“.

Vrhunske otočne proizvode označene oznakom HOP na sajmu će ponuditi 30 izlagača s otoka Ugljana, Rave, Dugog otoka, Prvića, Visa, Hvara, Brača, Lastova, Korčule, Raba, Krka, Cresa i poluotoka Pelješca.

Kampanjom se želi skrenuti pozornost javnosti na bogatstvo vrhunskih proizvoda kojima obiluju hrvatski otoci, a posebno na proizvode označene oznakom HOP koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, a koja jamči izvornost, otočno podrijetlo, tradiciju i vrhunsku kvalitetu proizvoda.

Udruga poslovni Klaster Hrvatski otočni proizvod poziva institucije, ministarstva, županije, gradove, općine i sve ljubitelje originalnih, tradicionalnih proizvoda da za nadolazeće blagdane kupe i daruju svojim najbližima, prijateljima i poslovnim partnerima proizvode označene markicom kvalitete HOP i na taj način podrže otočnu proizvodnju i daruju proizvode s okusom i mirisom mora.

U bogatoj paleti Hrvatskih otočnih proizvoda nalaze se prehrambeni proizvodi, tradicionalne otočne slastice, vrhunska vina, likeri, maslinovo ulje, med, sir, kozmetički proizvodi na bazi ljekovitog bilja s otoka te unikatni nakit i suveniri prožeti tradicijom te izrađeni od prirodnih materijala.

Oznaku HOP također imaju i nematerijalni proizvodi, kulturna baština s otoka i određene manifestacije poput Svjetskog prvenstva u branju maslina s Brača i utrka Škraping s Pašmana.

“Poklonite Hrvatski otočni proizvod”!