Priznanja najboljim iznajmljivačima: Zadarska županija objavila poziv za nagrade u tri kategorije

Priznanja najboljim iznajmljivačima: Zadarska županija objavila poziv za nagrade u tri kategorije

Zadarska županija poziva sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma s oznakom kvalitete “Welcome” da se pridruže projektu nagrađivanja najboljih iznajmljivača u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost. Javni poziv je otvoren do 21. studenog 2019. godine.

– Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu, poručio je Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove.

Na Javni poziv za dodjelu Welcome nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji mogu se prijaviti privatni iznajmljivači soba, apartmana/studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske županije koji posjeduju oznaku kvalitete „WELCOME“. Za dodjelu Welcome nagrada ne mogu se prijaviti privatni iznajmljivači koji su prijašnjih godina dobili Welcome nagradu.

Nagrade će se dodijeliti za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor.

Pobjednici osvajaju i vrijedne nagrade: 1. nagrada – 15.000,00 kuna i zlatna plaketa, 2. nagrada – 10.000,00 kuna i srebrna plaketa, 3. nagrada – 5.000,00 kuna i brončana plaketa.

– Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji predstavlja odličnu priliku za nagrađivanje svih onih iznajmljivača koji su dobri domaćini te su ostvarili hvalevrijedne iskorake u kvaliteti i originalnosti svoje ponude. Pobjednici će biti proglašeni i službeno nagrađeni tijekom prosinca 2019. godine, dodaje Jurišić.

Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s web-stranice Zadarske županije ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove. Odgovore na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na tel. 023/350-430 ili 023/350-342.

Boravišna pristojba neće se povećavati

Dobra vijest za iznajmljivače je i da se za iduću godinu neće povećavati visina boravišnih pristojbi. Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije zatražio je od svih lokalnih turističkih zajednica na području Zadarske županije, kao i od Općine Gračac na čijem području nije ustrojena lokalna turistička zajednica, mišljenje o visini pristojbi. Velika većina lokalnih turističkih zajednica bila je protiv bilo kakvog povećanja pristojbi.

– Konkretnije, za sve osim jedne općine zaprimljena su mišljenja o praktički najnižim dopuštenim visinama turističkih pristojbi, a nekoliko lokalnih turističkih zajednica iskazalo je neslaganje i sa samim najnižim iznosima definiranim Pravilnikom, jer i to po njima predstavlja daljnje povećanje opterećenja turističkim iznajmljivačima. Osim toga, Turističko vijeće Turističke zajednice Zadarske županije uvelo je 2009. godine jedinstvenu cjelogodišnju sezonu u svim općinama i gradovima Zadarske županije te bi donošenje Odluke o visini turističke pristojbe za 2020. godinu za razdoblje izvan sezone predstavljalo dodatno opterećenje za turističke iznajmljivače koji turističku pristojbu naplaćuju po noćenju, kazao je pročelnik Lovro Jurišić.