Projekt YENESIS: Prilika za edukaciju i pokretanje vlastitog posla!

Projekt YENESIS: Prilika za edukaciju i pokretanje vlastitog posla!

Evo prilike za mlade nezaposlene otočane!!!

Međunarodni Projekt YENESIS došao je u fazu traženja 12 mladih nezaposlenih osoba s otoka u Hrvatskoj koji bi htjeli sudjelovati u edukacijskom procesu koji će im pomoći u pronalasku ili stvaranju vlastitog posla.

Projekt YENESIS ima za cilj pomoći mladim ljudima koji nisu u zapošljavanju, obrazovanju ili obuci (NEET) i žive na otocima, da pronađu posao putem zelenih radnih mjesta u područjima obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, održive mobilnosti i turizma. Projekt će odabrane sudionike sa 12 hrvatskih otoka provesti kroz postupak koji će im pružiti vještine potrebne za ulazak na tržište zelenih radnih mjesta.

To su:

  • tjedan dana edukativnog tečaja o četiri područja održivosti i poslovnoj inovaciji,
  • petodnevno putovanje u Norvešku prema odabranom području interesa,
  • mjesec dana plaćene prakse na nekom od partnerskih otoka (Cipar, Španjolska, Portugal, Italija, Estonija, Grčka),
  • 6-mjesečnu lokalnu praksu na vlastitom otoku u Hrvatskoj.
  • svi troškovi povezani s gore navedenim aktivnostima su 100 posto pokriveni projektom i nema povezanih troškova za korisnike.

Projekt YENESIS usmjeren je uglavnom na mlade stručnjake u dobi od 25 do 29 godina, koji nisu u području zapošljavanja, obrazovanja ili obuke, a žive na otocima (projekt omogućuje određenu fleksibilnost u gornjim kriterijima).

Mladi, ako vam sve ovo zvuči zanimljivo, ispunite prijavnicu ili pošaljite životopis na nikola.matak@fsb.hr kako biste pokazali svoj interes i mi ćemo vas uskoro kontaktirati.

Pridružite se YENESIS-u i spremite se promijeniti svoj život istodobno mijenjajući svijet!!