Ante Sandalić i Tome Mikela iz Lukorana osvojili 3. Crnilo kup!

Ante Sandalić i Tome Mikela iz Lukorana osvojili 3. Crnilo kup!

Treći Crnilo kup, natjecanje u lovu na ligne i sipe, koji se u subotu održao u Lukoranu, prijavile su se čak 64 ekipe iz svih mjesta s otoka Ugljana, Pašmana, Zadra i okolice.

Prvo mjesto, s ulovom teškim 1270 grama, osvojili su Ante Sandalić i Tome Mikela iz Lukorana. S ulovom od 1060 grama drugo mjesto zauzeli su Nikola Melada i Luka Bačić iz Lukorana, a treće, s ulovom koji je težio 1045 grama, Ivan Kereš iz Sutomišćice i Mihaela Ćosić iz Dobropoljane.

Nagradu za najveću lignju, tešku 530 grama, ponijeli su Ivan Kereš i Mihaela Ćosić, a najboljom lignjolovkom proglašena je Mihaela Ćosić.

Na “bojnom polju”, od punte Ćinte do punte Barićeve, ulovljeno je 218 liganja, ukupno teških 21.090 grama, a nakon vaganja sav ulov, kao i dodatne morske delicije koje su osigurali organizatori, pripremljeni su za sudionike i goste.

Natjecanje su organiziraki Udruga mladih Jarac – Lukoran i SRD Harpun iz Zadra, a pokrovitelji su bili Općina Preko, Roblmarine/Navtronik, Lunamaris, DTD, Sealtech, David Marine, Olive Island Marina,Ižanka, Spectrum i Konoba Makara.

Kako je bilo na 3. Crnilo kupu u Lukoranu, pogledajte u FOTOGALERIJI