Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Olive Island Marina – najbolja mala marina u Hrvatskoj!

Još jedno vrijedno turističko priznanje stiglo je na naš otok, točnije u Sutomišćicu!

Na Danima hrvatskoga turizma, koji se od 2. do 4. listopada održavaju u Slavoniji i Baranji, večeras je u Vinkovcima Olive Island Marina dobila nagradu za najbolju malu marinu u Hrvatskoj. U konkurenciji su bile još Marina Vrsar i Marina Martinis Marchi u Masinici na otoku Šolti.

U kategoriji malih marina, sutomiška marina triput je osvajala prvo mjesto, lani je bila druga, a preklani je na nacionalnoj turističkoj manifestaciji dobila je i posebno priznanje za kvalitetu.

Prošle godine Olive Island Marina osvojila je i prvu nagradu – Zlatno sidro u nautičkoj patroli Jutarnjeg lista, a  sezonu prije nautičari su joj dodijelili treće mjesto.

U šest godina postojanja naša marina, predvodnik ugljanskoga turizma, osvojila je sve nagrade koje se dodjeljuju u kategoriji nautičkog turizma.

Među marinama sa zadarskoga područja, D Marin marina Dalmacija Sukošan/Bibinje izabrana je za najbolju u kategoriji velikih marina.

Nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu iz Zadarske županije dobili su Nacionalni park Paklenica u kategoriji prirodne atrakcije godine, Zadar je izabran za najuspješniju destinaciju nautičkog turizma, Boutique hostel Forum zadarskoga Turisthotela najbolji je hostel, najbolji djelatnik u sustavu turističkih zajednica je Danijela Vulin, direktorica TZO Pakoštane, a najbolja policajka je Zadranka Sandra Rončević.

Fotografije Fabio Šimićev, Ministarstvo turizma