Katja Barbaroša pobjednica završne regate Škole jedrenja u Lukoranu

Katja Barbaroša pobjednica završne regate Škole jedrenja u Lukoranu

Katja Barbaroša iz Jedriličarskog kluba Sveti Filip i Jakov pobjednica je završne regate 6. škole jedrenja u klasi optimist, koja se u subotu održala u Lukoranu.

Drugo mjesto osvojio je Luka Dokoza iz JK Uskok, a treće Šimun Dražević, također član JK Uskok iz Zadra.

U organizaciji JK Uskok, Općine Preko i TZO Preko, u završnici šeste po redu Škole jedrenja u Lukoranu, koju su pokrenuli Lukoranci Tihomir Ivanov, Josip Luković i kapetan Slavko Bačić, okupilo se 10 djevojčica i 20 dječaka iz Zadra (JK Uskok), Sali (JK Guc), Biograda (JK Briva), Tkona (JK Kun) i Svetog Filipa i Jakova (JK Sveti Filip i Jakov).

Cijelo ljeto najmlađi optimisti pohađali su u svojim mjestima škole jedrenja, a u Lukoranu, u tri termina, od lipnja do kolovoza, prve jedriličarske korake učinilo je 23 djece s otoka Ugljana i Pašmana.

– I ovoga ljeta djeca, uzrast od 7 do 11 godina, provela su nezaboravne praznike zahvaljujući prije svega stručnom timu JK Uskok iz Zadra, ali i brojnim volonterima iz Lukorana koji su se pobrinuli da im u našemu malome mjestu ništa ne nedostaje. Naša škola, jedna od prvih u Zadarskoj županiji, stekla je dobar glas i roditelji s punim povjerenjem upisuju djecu kako bi upoznali i zavoljeli jedrenje, sport za koji imamo velik potencijal i koji je nama bodulima stoljećima u krvi, komentirao je nakon proglašenja pobjednika, dodjele priznanja i simboličnih darova svim sudionicima Tihomir Ivanov.

Već sada, kaže, imaju listu čekanja za sedmu Školu jedrenja, koju će, kao i dosad, organizirati uz pokroviteljstvo Općine Preko i TZO Preko te stručnu pomoć trenera JK Uskok iz Zadra.

Kako je protekla završnica Škole jedrenja u Lukoranu, pogledajte u FOTOGALERIJI