Kino Kali: Za vikend dvije velike filmske uspješnice

Kino Kali: Za vikend dvije velike filmske uspješnice

Ljubitelji sedme umjetnosti ovaj će vikend u Kinu Kali (općinski dom) moći uživati u dvije velike filmske uspješnice.

U subotu, 24. kolovoza u 20 sati na rasporedu je nastavak animiranog hita “Angry Birds 2” (film je sinkroniziran na hrvatski jezik).

Najdraži neprijatelji ljute ptice i zelene svinje vraćaju se u nastavku kino-hita iz 2016. godine. Ovoga puta neprijateljstvo između ptica i svinja se, pod utjecajem novih okolnosti, mijenja iz temelja. S pojavom nove prijetnje koja dovodi u opasnost i ptice i svinje, poznati likovi moraju oformiti svima neugodan savez. Crveni, Žuti, Bomba i Veli Orao regrutiraju Sonju, sestru od Žutog, i formiraju savez sa svinjama Leonardom, njegovom pomoćnicom Nives i svinjom-hakerom Gojkom kako bi uspostavili krhko primirje i formirali nevjerojatni super tim koji će spasiti njihove domove…

Sutradan, u nedjelju, 25. kolovoza u 20 sati holivudska zlatna prašina vraća nas u kasne šestdesete, u zlatno doba Hollywooda u filmu “Bilo jednom…u Hollywoodu”, najnovijem ostvarenju redatelja i scenarista, dobitnika Oscara, Quentina Tarantina.

U filmu se okupila impozantna glumačka ekipa, predvođena Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie. „Bilo jednom… u Hollywoodu“ prava je holivudska priča o jednom glumcu i njegovom dvojniku koji kreću na put kako bi pronašli svoje mjesto pod suncem u filmskoj industriji. Njihovo putovanje odvija se na vrhuncu hippie Hollywooda, davne 1969. godine u Los Angelesu….

Dodajmo i da je u prva četiri dana prikazivanja film pogledalo 27.435 gledatelja u Hrvatskoj te 26.000 u Srbiji i 15.000 u Sloveniji, što ga čini njegovim najgledanijim filmom u regiji.

U američkim kinima film je do sada zaradio gotovo 115 milijuna dolara i time za isto razdoblje prikazivanja prestigao dotadašnjeg rekordera “Nemilosrdne gadove” (103.9 milijuna dolara) dok je ukupna zarada na svjetskim kino-blagajnama prešla 122 milijuna dolara.