Kup otoka: Kaljanima naslov, Općina Preko bolja u susretu veterana

Kup otoka: Kaljanima naslov, Općina Preko bolja u susretu veterana

Nogometaši Kali pobjednici su Kupa otoka, turnira mjesta s otoka Ugljana i Pašmana koji se nakon 23 godine stanke igrao tijekom srpnja i kolovoza na igralištu Foša u Sutomišćici.

Kaljani su u finalu opravdali status najvećeg favorita turnira te su s uvjerljivih 10-0 svladali momčad Ugljana, koja je nastupila znatno oslabljena jer im je zbog viroze i ozljeda nedostajalo nekoliko važnih igrača.

Četiri pogotka za Kali postigao je Frane Vidov, tri je dodao Karlo Kurtin, dvaput je zabio Josip Zelenčić, a u listu strijelaca upisao se i Marki Gobin.

Najboljim igračem Kupa otoka proglašen je Karlo Kurtin (Kali), najbolji strijelac turnira je Frane Vidov (Kali), dok je priznanje za najboljeg vratara dobio Ivan Vlakić (Sutomišćica). 

Ugljan – Kali 0-10;

Sutomišćica, igralište na Foši, gledatelja 600, suci: Davor Dukić, Mario Nikpalj, Berta Mičić.

Ugljan: Ljoka, Belić, L. Kresović, Bjelčić, Perić, Šarin, S. Alavanja, Krstić, Fatović, T. Alavanja, Šljaka, D. Ljkoka, Novosel, Karlović, Horvat, Svorcina, Ivanac, Marfat, J. Kresović, Moconja, Ćuća, Krnić, Kombura.

Kali: F. Vidov (4), L. Kurtin, Kapović, B. Vidov, Franov, M. Gobin (1), Longin, K. Kurtin (3), K. Kolega, Ivoš, D. Kolega, R. Gobin, D. Zelenčić, J. Zelenčić (2), Dundov, Strižić, L. Kolega, Ja. Kolega, Jo. Kolega, Blaslov. 

Nakon finalne utakmice, odigran je prijateljski ogled veterana općina Preko i Kali. Početni udarac na utakmici zajednički su izveli općinski načelnici Jure Brižić i Marko Kolega, a nakon vrlo zanimljive utakmice slavili su veterani Općine Preko rezultatom 4-3.

Dva pogotka postigao je Drago Sikirić, a po jednog su dodali Bačić i Barišić. Za Kaljane je hat-trick zabio Franov.

Nogometna fešta (FOTOGALERIJA) u Sutomišćici zaključena je prigodnim domjenkom i koncertom klape Kamik, a održana je i humanitarna lutrija gdje su prikupljani dobrovoljni prilozi za kupnju sportskih rekvizita vrtićima na Ugljanu i Pašmanu.

Glavna nagrada na lutriji bila je klupski dres Tina Jedvaja (Bayer Leverkusen) kojeg je za ovu prigodu poklonio i potpisao hrvatski reprezentativac.