Županija dijeli potpore poduzetnicima s potpomognutih područja: Prijave do kraja tjedna

Županija dijeli potpore poduzetnicima s potpomognutih područja: Prijave do kraja tjedna

Zaključno s petkom, 2. kolovoza zaprimaju se prijave na Javni poziv kojim Zadarska županija daje potpore poduzetnicima potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka.
U Proračunu Zadarske županije za 2019. godinu kao potpora malom poduzetništvu osigurano je ukupno 200.000 kuna, a najviši pojedinačni iznos potpore može iznositi najviše 10.000 kuna.

Pravo na potporu podnositelj zahtjeva ostvaruje za troškove nastale od lipnja 2018. godine.

„Od ove godine, Zadarska županija provodi Program za dodjelu potpora mikro poduzetnicima i obrtnicima s potpomognutih područja, brdsko-planinskih područja i otoka na području Zadarske županije. Potpore će se dijeliti tradicijskim i umjetničkim obrtima, poduzetništvu mladih i žena, za početak rada poduzetnika te za sufinanciranje troškova poduzetnika za stručno osposobljavanje zaposlenika za 2019. godinu“, kaže Lovro Jurišić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Zadarske županije

U potpomognuta i brdsko-planinska područja Zadarske županije spadaju područja gradova Benkovca i Obrovca te općine Galovac, Gračac, Lišane Ostrovičke, Polača, Stankovci, Jasenice i Starigrad. U otoke Zadarske županije spadaju sve otočne općine na području Zadarske županije, ali i oni otoci u sklopu kopnenih općina i Grada Zadra.

U gospodarstvu i obrtništvu Zadarske županije vidljivi su pozitivni pomaci u određenim poslovnim pokazateljima kao što je kontinuirani rast izvoza i suficit vanjskotrgovinske razmjene te udjela prihoda ostvarenih na stranim tržištima.

„Kao što je vidljivo i iz aktualnog javnog poziva, u našoj Županiji trudimo se stvarati pozitivnu poduzetničku klimu u cilju privlačenja novih investicija u industriji i uslužnim djelatnostima. Zadarska županija i ove godine nastavlja bilježiti pozitivne gospodarske pokazatelje o čemu svjedoči i značajan porast zaposlenosti. Trenutno imamo više od 61 tisuću zaposlenih radnika u našoj županiji, što je rekordna brojka, a ono što je posebno važno istaknuti – u samo pet godina broj zaposlenih porastao je za gotovo 9 tisuća. To su podaci koji ohrabruju i pokazuju pozitivan trend našeg gospodarstva“, istaknuo je župan Božidar Longin.

Tekst Javnog poziva sa svim potrebnim obrascima objavljen je na mrežnoj stranici Zadarske županije. Zahtjev se predaje neposredno u pisarnicu Županije ili poštom, preporučenom pošiljkom, najkasnije do petka, 2. kolovoza 2019. godine.