cof_vivid
cof_vivid
cof_vivid
Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Gostovanje studenata Muzičke akademije u Zagrebu u preškoj crkvi

Stotinjak slušatelja imalo je u petak, 26. srpnja, u Crkvi Gospe od Ružarija u Preku, priliku uživati u koncertu klasične glazbe Ansambla Muzičke akademije u Zagrebu.

Dunja Čolić, oboa, Martin Krpan, violina, Ana Ivanov, violina, Iva Ilakovac, violončelo, i Mihovil Buturić, orgulje, izveli su Trio sonate baroknih skladatelja Bacha, Telemanna, Händela i Vivaldija isprepletene suvremenim djelima hrvatskih skladatelja – Josipa Štolcera Slavenskog, Miroslava Šlika, mađarskog skladatelja Béle Bartóka i drugih.

Ansambl djeluje od 2013. godine na inicijativu učenika zadarske Glazbene škole Blagoja Berse, kada je održan koncert u Crkvi sv. Mihovila te nastupi u glazbenoj školi. Okupljeni zajedničkim interesom za ranu glazbu nastavljaju djelovanje u suradnji s drugim kolegama na nastavi komorne glazbe u klasi prof. Laure Vadjon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

U svojem osnovnom sastavu ansambl broji pet glazbenika, no ovisno o vrsti i konceptu programa taj se broj povećava ili smanjuje. Svi članovi osvojili su brojne nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.