Općina Preko nagradila Dječju klapu Baliniera izletom i prigodnim plaketama

Općina Preko nagradila Dječju klapu Baliniera izletom i prigodnim plaketama

Općinska vijećnica u Preku danas je ponovno odzvanjala dječjim smijehom!

U glavnim ulogama ovoga puta bila je Dječja klapa Baliniera, dvanaest djevojčica i dječaka! Dvanaest veličanstvenih, kako ih je nazvao načelnik Jure Brižić, koji su prošli tjedan na na 15. međunarodnom festivalu folklora, plesa i glazbe “Etoiles de Paris” u Parizu pod vodstvom prof. Nade Smoljan osvojili prvo mjesto u kategoriji a capella junior 1.

– Čim je stigla vijest o nagradi u Parizu odlučili smo da ćemo vas i mi nagraditi. Za trud, upornost i ustrajnost, ponosni što ste bili jedini predstavnici iz Hrvatske i što ste dostojno prezentirali svoju općinu, otok i Zadarsku županiju. Uz medalje i pehar koji ste dobili na natjecanju, mi vam darujemo prigodne plakete izrađene posebno za vas i častimo vas i vašu voditeljicu jednodnevnim izletom u Šibenik, u aquapark u Solarisu. Sve je organizirano, na vama je samo da odaberete datum, kazao je načelnik Brižić i izazvao buru oduševljenja i djece i roditelja koji su bili u pratnji.

Dodao je kako se nada da će prvo mjesto u Parizu biti i motivacija za budući rad te da ćemo se uskoro ponovno okupiti da proslavimo novi uspjeh.

Dječju klapu Baliniera uspješno vodi prof. Nada Smoljan, a pjevaju Tristan Mogilevskij, Efa Zelenčić, Toma Višić, Lisa Gregov, Lucija Pedišić, Enola Brižić, Magdalena Švorinić, Jakov Kačan, Roko Pažanin, Vid Višić, Roza Svorcina i Matia Pažanin.

Fotogaleriju s primanja u Općini Preko pogledajte OVDJE