Dokumentarno-igrani film “Žrvanj života” na ljetnoj pozornici u Preku

Dokumentarno-igrani film “Žrvanj života” na ljetnoj pozornici u Preku

Nakon premijere u veljači u POU Dom na žalu, dokumentarno-igrani film “Žrvanj života” bit će prikazan na Mulu, na ljetnoj pozornici u središtu Preka, u četvrtak, 25. srpnja u 21 sat.

Scenarij filma zasnovan je zapisima i sjećanjima koje su marljivo, prema molbi nadbiskupa Marijana Oblaka, 1968./69. godine skupljale Jelica Peranić Baćova i Verica Gregov Vukova. Tekst je star više od 50 godina, a sjećanja na život najstarijih Prečana iznosili su tadašnji 80-godišnjaci.

U filmu glumi 60-ak Prečana svih generacija, od vrtićke djece, osnovnoškolaca do već prekaljenih glumačkih seniora koji godinama uspješno nose dramske projekte KUD-a Preko i Udruge žena Luzor, poput Martine Pedišić, Ankice Stipanov, Danice Števanja, Josipe Jerolimov, Josipa Mašine, Gorana Košte Tonka Gregova i Luke Košte.

Dramatizaciju i režiju potpisuje dramska umjetnica Milena Dundov, a snimateljski dio odradili su Dinko Denona, Boris Zupčić i Kruno Matošević.

Realizaciju cijelog projekta pomogli su Općina Preko, mnoge preške iseljeničke obitelji i brojni donatori s otoka i iz Zadra.

Projekciju organiziraju Udruga žena Luzor i TZO Preko.