U padu s jedrilice žena se ozlijedila na propelu

U padu s jedrilice žena se ozlijedila na propelu

Kod Tri sestrice, nedaleko od Rivnja i Sestrunja, u subotu u 13.43 sati službenici MRCC Rijeka od Obalne radio-postaje zaprimili su dojavu od K. M., vlasnika jedrilice Soul mate, o teškoj ozljedi njegove supruge S. M., koji je zatražio da se organizira medicinski prihvat ozlijeđene u Viru.

Službenici MRCC Rijeka odmah su angažirali djelatnike Hitne medicinske pomoći, koji su ozlijeđenu u 14.30 sati  preuzeli u Viru i odvezli u Opću bolnicu Zadar. O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Zadar i Pomorska policija Zadar, čiji su službenici obavili očevid na jedrilici i brodskom tenderu te uzeli izjavu supruga ozlijeđene, koji je izjavio da se njegova supruga ozlijedila prilikom pada s broda u more, pri čemu je dobila ozljede od propele.

Istoga dana, u 07.40 sati stigla je dojava posade jedrilice u charteru Lucija Dream, o udaru jarbolom u most Mali Ždrelac. Nakon što je u MRCC Rijeka potvrđeno da nitko od šest članova posade, svi državljani Republike Francuske, nisu ozlijeđeni i da nema opasnosti od potonuća, iz MRCC Rijeka o događaju je obaviješten vlasnik, domaća charter tvrtka, kojoj je naloženo organizirati komercijalno spašavanje jedrilice, a na mjesto nezgode angažirani su službenici Lučke kapetanije Zadar, koji su uspostavili suprivremenu regulaciju pomorskoga prometa.

Službenici LK Zadar pregledali su plovilo i nakon što su ustanovili da nisu nastupila strukturna oštećenja, jedrilici je odobrena daljnja samostalna plovidba te je ponovno upostavljen redovni pomorski promet ispod mosta Mali Ždrelac.