U državnom proračunu za otočne udruge osigurano 600.000 kuna

U državnom proračunu za otočne udruge osigurano 600.000 kuna

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je natječaj za prijavu projekata udruga na otocima u 2019. godini.

Za tu namjenu osigurano je 600.000 kuna u državnom proračunu za 2019. godinu i projekcijama za 2020. i 2021. godinu. Minimalni iznos financijske potpore je 10.000 kuna, a maksimalni 30.000 kuna.

Natječaj jeđđse mogu javiti udruge koje imaju sjedište na hrvatskim otocima i koje su upisane u Registar udruga RH i Registar neprofitnih organizacija RH i vode transparentno financijsko poslovanje u skladu s propisima o računovodstvu neprofitnih organizacija te djeluju na području hrvatskih otoka najmanje jednu godinu, zaključno s danom objave natječaja, da dostave svoje projektne prijave.

Cilj je natječaja financijskom potporom omogućiti provedbu projekata udrugama na otocima u skladu s održivim razvojem hrvatskih otoka koji donose nove ideje, modele razvoja ili načine rješavanja postojećih problema, potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša i omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na hrvatskim otocima.

Opširnije o sadržaju i uvjetima natječaja na mrežnoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU.

Rok za podnošenje prijava na natječaj je 6. rujna.