Seniori uspješno zaključili povratničku sezonu

Seniori uspješno zaključili povratničku sezonu

Seniori Svetog Mihovila uspješno su zaključili povratničku sezonu u 2. Županijskoj nogometnoj ligi Zadarske županije. Otočani su sezonu zaključili na petom mjestu s 21 osvojenim bodom. Ako se uzme u obzir da je druga momčad NK Zadra koja je osvojila prvo mjesto u ligi nastupila van konkurencije, onda je rezultat otočana još uspješniji.

Dojmove nakon povratničke sezone iznio nam je trener seniorske momčadi i sportski direktor kluba Damir Korenov koji je posebno naglasio da je ponosan na zajedništvo i dobru atmosferu u momčadi.

– Nakon dugih deset godina, zahvaljujući novom igralištu, entuzijastima i igračima, opet smo okupili seniorsku momčad. Posebno smo ponosni što većinu momčadi čine igrači mlađi od 21 godine odgojeni u našoj školi nogometa, kaže Korenov te upućuje zahvalu općinama Preko, Kali, Kukljica, Pašman i Tkon, klupskim sponzorima, navijačima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos da NŠK Sv. Mihovil vrati seniorski pogon.

Podsjetimo, seniorski nogomet vratio se u Sutomišćicu nakon punih deset sezona, nakon što je Županijski nogometni savez dao ‘zeleno svjetlo’ zbog obnove igrališta. Seniori otočnog kluba nastupaju u Drugoj županijskoj ligi, a u drugom dijelu prvenstva osvojili su čak 15 bodova. Sezonu su zaključili remijem 2-2 kod Zrmanje u Obrovcu, što im je bila sedma uzastopna utakmica bez poraza.

– Vidimo se sljedeće sezone u još boljem izdanju. Ciljevi za nadolazeću sezonu i dalje su afirmacija mladih otočnih igrača, a rezultatski želimo biti uspješniji nego u povratničkoj sezoni. Uvjeren sam da se možemo boriti za sam vrh, što smo pokazali igrama u proljetnom dijelu prvenstva kada smo bili vodeći po osvojenim bodovima. Naša momčad ima kvalitetu za bolje rezultate i vjerujem da ćemo to pokazati, ustvrdio je trener Korenov.

Ljestvica 2. ŽNL: 1. Zadar II 37 bodova, 2. Nova Zora 32, 3. Galovac 27, 4. Zrmanja 25, 5. Sv. Mihovil 21, 6. NOŠK 20, 7. Vrčevo 19, 8. Podgradina 13, 9. Murvica -5 bodova.