Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Novi život drvenih naplavina na slikarskom platnu Ingrid Švorinić

Kako uzeti ono što je priroda odbacila i na najljepši mogući način tome udahnuti novi život!?

Pokazala je to izložbom “Darovi mora i bure” Ingrid Švorinić, predstavivši u galeriji Baul u Ugljanu zbirku umjetnina nastalih od drvenih naplavina i oblutaka.

Riječ je o 30-ak recentnih slika koje autorica radi najčešće po narudžbi ili onako, za svoju dušu.

-Inspiraciju pronalazim u prirodi, u životu s morem i uz more, za koje sam na više načina trajno vezana, a nadahnuće da se uopće počnem baviti ovom vrstom likovnog izričaja dobila sam nakon što sam se upoznala s opusom umjetnice Lucije Rilov iz Trogira, čija slika krasi i moj dom. Sve svoje slike, koje radim u malom improviziranom ateljeu u garaži, darujem, a nastaju u kombinaciji lesonit-ploča, akrilne boje i drvenih naplavina ili zanimljivih i neobičnih oblutaka, objašnjava Ingrid, koja je prvi put svoje unikatne umjetnine pokazala javnosti.

Nadamo se – ne i posljednji! A nadamo se uskoro i izložbi fotografija, jer Ingrid Švorinić prije svega je vrsna fotografkinja.

Izložbu je organizirala Turistička zajednica mjesta Ugljan, a radovi se mogu razgledati do 25. kolovoza ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20.30 do 22 sata te utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom od 18 do 22 sata.

U programu otvorenja nastupila je Dječja klapa Baliniera.

Ingrid Švorinić rođena je Riječanka, ali od 2002. godine stalno živi u Ugljanu. Završila je srednju školu za fotografa, a u struci je radila do 2002. godine u Fotostudiu Bojanida u Rijeci. Godine 2009. sudjeluje u osnivanju Udruge za promicanje kreativnih aktivnosti Aria, čija je i predsjednica. Majka je dvije djevojčice, od 16 i 8 godina te supruga pomorca.

Često ističe koliko je more utjecalo na njezin život te spominje njegove dvije strane: davanje i uzimanje. Kao umjetnici, more joj daje osnovni materijal s kojim radi – naplavine. Međutim, u obiteljskom životu more joj je ponekad „neprijatelj“ koji udaljava od doma njezina supruga pomorca.

Izložba je prodajna!