Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

“Eko portret” – nova izložba likovne skupine “Mašta radi svašta”

Likovna skupina „Mašta radi svašta“ OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima, koju vodi učiteljica Ivana Medić, a pohađaju je djeca s cijelog otoka Pašmana, četvrtu godinu zaredom pripremila je ljetnu izložbu.

-Tema i naziv ovogodišnje izložbe je “Eko portret” jer su učenici od starog otpada i materijala izradili zanimljive portrete. Materijal i stare stvari pronašli su na obližnjim plažama i kod kuće, a u tome im je pomogla i Eko skupina pod vodstvom učitelja Antonia Petričevića, objašnjava učiteljica Medić te poziva otočane da u uredu TZO Pašman razgledaju kreacije vrijednih učenika.

Likovnu skupinu „Mašta radi svašta“ osnovala je i vodi učiteljica Ivana Medić, a broji odabranih 18 učenika od prvog do četvrtog razreda, uzrast od 7 do 12 godina.

Osim likovnog stvaralaštva i natjecanja za trajanja nastave, učenici već četiri godine zaredom pripremaju i ljetne izložbe. Likovna skupina „Mašta radi svašta“ bilježi mnoge uspjehe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, a ove godine dobila je i priznanje Općine Pašman.

Jedan od posljednjih projekata bio je izrada plakata koji će se tiskati i postaviti na plaže za pse.