Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

“Darovi mora i bure” Ingrid Švorinić u Galeriji Baul u Ugljanu

U organizaciji Turističke zajednice mjesta Ugljan, Galerija Baul ovoga će ljeta ugostiti Ingrid Švorinić i njezinu zbirku umjetnina nastalih od drvenih naplavina.

Ingrid Švorinić rođena je 1977. godine u Rijeci gdje je i živjela do 2002. godine, kada se seli na otok Ugljan, gdje živi i danas.

Završila je srednju školu za fotografa, a u struci je radila do 2002. godine u Fotostudiu Bojanida u Rijeci. Godine 2009. sudjeluje u osnivanju Udruge za promicanje kreativnih aktivnosti Aria, čija je i predsjednica. Majka je dvije djevojčice, od 16 i 8 godina te supruga pomorca.

Ingrid Švorinić često ističe koliko je more utjecalo na njezin život te spominje njegove dvije strane: davanje i uzimanje. Kao umjetnici, more joj daje osnovni materijal s kojim radi – naplavine. Međutim, u obiteljskom životu more joj je ponekad „neprijatelj“ koji udaljava od doma njezina supruga pomorca.

Odmalena se bavi raznim rukotvorinama, a u avanturu s naplavinama krenula je nakon što se upoznala s opusom umjetnice Lucije Rilov iz Trogira, čija slika krasi njezin dom.

Izložbu Ingrid posvećuje tati koji je obožavao more i koji joj je bio golema podrška u svemu što je radila.

Izložba “Darovi mora i bure” otvara se u ponedjeljak, 8. srpnja u 18.30 sati, a radovi se mogu razgledati do 25. kolovoza ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20.30 do 22 sata te utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom od 18 do 22 sata.