Izložba Vite Hordova “Veni, vidi Croatia” u POU Dom na žalu

Izložba Vite Hordova “Veni, vidi Croatia” u POU Dom na žalu

Fotografu Vitu Hordovu pripala je čast da u ponedjeljak, 1. srpnja otvori ljetni izložbeni ciklus u POU Dom na žalu.

Zbirka fotografija “Veni, vidi Croatia” nastala je u povodu obilježavanja pete godišnjice ulaska Republike Hrvatske u EU, u produkciji Kulturnog kluba i uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Projekt predstavlja hrvatsku prirodnu i kulturnu baštinu i identitet Hrvata kroz niz fotografija na kojima je dočarana tradicija Hrvatskog zagorja i Dalmacije. Prikazuje modernizirane zagorske narodne nošnje, kao i nekadašnju dalmatinsku svakodnevicu. Fotografije su snimljene u Gornjoj i Donjoj Stubici u okolici Zagreba te u Preku na otoku Ugljanu.

Vito Hordov rođen je u Zadru 8. studenoga 1997. Radio je kao fotoreporter u svom rodnom gradu nakon čega je započeo studij filmskog i fotografskog oblikovanja u Zagrebu. Godine 2014. dobio je nagradu za najboljeg mladog fotografa Hrvatske, kao i nagrade za najbolje fotografije prirodne i kulturne baštine. Izložba “Veni, vidi Croatia” bila je izložena u Zadru i Rimu. Vito Hordov radi za vodeći hrvatski filmski portal filmovi.hr od listopada 2016. godine.

Otvorenje izložbe imat će i humanitarni karakter! Na prodajno-izložbenom štandu bit će izloženi ručni radovi pacijenata Psihijatrijske bolnice Ugljan, a bit će dostupni na prodaju putem dobrovoljnih priloga koji će se upotrijebiti za opremanje senzorne terapije u svrhu povećanja kvalitete boravka pacijenata bolnice.

Izložba se otvara 1. srpnja u 20.30 sati, a može se razgledati do 14. srpnja.