U Pašmanskom kanalu teško ozlijeđen 29-godišnji ronilac

U Pašmanskom kanalu teško ozlijeđen 29-godišnji ronilac

U Pašmanskom kanalu, između otočića Frmića i Planca, ozlijeđen je 29-godišnji ronilac E. M., hrvatski državljanin, kad je zasad nepoznata brodica prešla preko njega i udaljila se u nepoznatom smjeru.

Ronilac je spašen zahvaljujući brzoj intervenciji poznanika koji je pomogao istražiteljima, dao im informacije o nesreći i opisao plovilo. S ozljedama desne ruke i koljena prevezen je u Biograd, odakle su ga djelatnici Hitne medicinske pomoći prevezli u Opću bolnicu Zadar.

Iako se točna pozicija detaljno utvrđuje u sklopu očevida, s obzirom na to da je udaljenost između dvaju otočića 0,9 nautičkih milja ili 1665 metara, pretpostavlja se da je motorna brodica u trenutku nesreće glisirala između otočića, zbog čega je njezin voditelj teže mogao pravodobno uočiti ronioca i promijeniti smjer, čime bi se vjerojatno izbjegla nesreća.

Istraga je u tijeku i traje potraga za počiniteljem.

Dojavu o nesreći službenici riječkoga MRCC-a primili su od zadarske pomorske policije u nedjelju u 18.05 sati i o tome su odmah izvijestili Lučku kapetaniju u Zadru.

Službenici zadarske Lučke kapetanije i zadarske Postaje pomorske policije jučer su počeli očevid o uzrocima te pomorske nesreće, a ako se utvrdi kaznena odgovornost, sva daljnja postupanja nastavit će se u policijskoj ovlasti, izvijestili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.