Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Županijska lučka uprava sanirala oštećeni mul u Poljani

Županijska lučka uprava Zadar završila je sanaciju dijela luke u Poljani, odnosno mula koji je oštetilo orkansko jugo početkom veljače.

Radove za Županijsku lučku upravu Zadar kao najbolji ponuđač izvela je tvrtka Metalobrada Perković iz Zadra, a kako ističu u ŽUL-u, sanacijom se povećala sigurnost korištenja komunalnih vezova.

Podsjetimo, orkansko jugo oštetilo je mul ispred košarkaškog igrališta u Poljani. Raspuklina je bila dugačka oko tri metra i na dijelovima široka više od deset centimetara. Ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Davor Škibola kazao je tada da će se mul sanirati u najkraćem mogućem roku, ali da se najprije moraju napraviti sanacijski projekt i procjena troškova te potom odabrati izvođači koji će kvalitetno obaviti radove.

Ovih dana Županijska lučka uprava Zadar završila je i projekt sanacije operativne obale u Lukoranu. Radove je kao najbolji ponuđač izveo Jadranski ronilački servis, a stručni nadzor obavio je Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Željka Čirjaka iz Zadra. Za radove je ugovorena cijena od 766.864  kuna bez PDV-a.